naar de Home-page (HOME) Toon den Ridder
P R O D U C T O N T W I K K E L I N G E N
zitcomfort slaapadvies kasten vloeren raambekleding lifestyle wonen kantoor verlichting

Minder rugklachten met fauteuils van Fitform
Ongeveer 80% van de volwassen Nederlanders heeft rugklachten en 20% zelfs regelmatig. Rugpijn is meestal moeilijk te verhelpen. Arts en fysiotherapeut kunnen voor een gedeeltelijk herstel zorgen, maar als 'ruggebruiker' zijn wij zelf tot méér in staat. Zowel ter verbetering als ter voorkoming. Toon den Ridder Woon- en Slaapadvies biedt hiervoor speciale relaxfauteuils van Fitform, een vooraanstaande Nederlandse fabrikant van ergonomische, individuele zitoplossingen.

Verkeerd zitten
Uit onderzoek blijkt dat rugklachten vaak een gevolg zijn van langdurig zitten op een verkeerd zitmeubel. Te lage of te diepe banken en fauteuils zorgen ervoor dat ons lichaam allerlei onnatuurlijke houdingen aanneemt, waarbij de rug veel belasting te verduren heeft. Een juiste zithouding is dus belangrijk.

Een fauteuil als een maatpak
Een fauteuil hoort te passen bij uw lichaamsbouw. Vergelijk het met een maatpak. De opsta- en relaxfauteuils van Fitform worden op maat gemaakt en hebben de meest moderne technieken voor kantel- en verstelmogelijkheden. Alle fauteuils voldoen aan de meest actuele, wetenschappelijke inzichten op ergonomisch gebied.

Speciale meetfauteuil
Met een speciale meetfauteuil meten we op eenvoudige wijze de juiste zithoogte, armleuninghoogte, zitdiepte en lage rugondersteuning. Deze persoonlijke maten worden verwerkt in een fauteuilmodel naar keuze. Fitform bewijst dat goed zitten ook heel mooi kan zijn. De fauteuils zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, van modern tot klassiek en van romantisch tot rustiek.

De vijf basisvoorwaarden om optimaal te kunnen zitten zijn:
 1. juiste zithoogte
 2. juiste zithoek
 3. juiste zitdiepte
 4. juiste armleggerhoogte
 5. juiste lendenondersteuning

 

Meer informatie hierover vindt u op de site van Fitform, onder "zitadvies".

 

BRON:  website Fitform

zie ook: Fitform